tiistai, 17 toukokuun

Venäjä, Venäjä ja Suomi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Teksti Reijo Härkönen Kuva Sokos Hotels Pietari

 Olin vuosikausia julkisuudessa ja yksityisesti kysynyt, miksi viisumin saaminen Venäjälle on niin paljon vaikeampaa kuin sieltä Suomeen. Nyt tilanne on kääntynyt nurinniskoin.

E-viisumi toimii nyt Pietariin ja Leningradin alueelle, ilmaiseksi, kahdeksaksi päiväksi. Valitettavasti Allegro-juna on poissa vielä, mutta Viipuriin saakka junalla pääsee jo e-viisumilla, ja myöhemmin Pietariinkin saakka. Laivalla toki pääsee viisumitta Viipuriin kesällä ja Pietariin ympäri vuoden kolmeksi päiväksi. Muualle Venäjälle tarvitaan kuitenkin tavanomainen viisumi, eli Moskovaan ei pääse e-viisumilla.

Sitten tämä Suomi: ennen oli helppo saada Schengen-viisumi Suomen konsulaatista. Nyt tarvitaan matkasuunnitelma ja tiedot varallisuudesta. Tämä on tietenkin yhtenäinen Schengen-alueen muiden maiden määräysten mukaisena. Viisumien määrä Venäjältä Suomeen romahti heti uusien säännösten myötä.

Voi olla, että romahdus on väliaikainen, sillä Suomi on kuitenkin Venäjällä tärkeä matkakohde. Kysykää vaikka lappeenrantalaisilta ja imatralaisilta. Mistäpä ne pietarilaiset aamiaispöytäänsä Valion juustonsa saisivat?

                                            Kirjoittaja on Matkailutoimittajien Killan puheenjohtaja.

Share.

Comments are closed.