Vuoden Graafikot sen tekivät – Hiiri ja Ankka maailmanmatkaajina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Olipa kerran Hiiri ja Ankka eli Kaisa ja Christoffer Leka, joita kaikkien mieleenpainuvien reissujen jälkeen juhlittiin huhtikuussa Design-museossa Helsingissä Vuoden Graafikkoina.

Teksti ja kuvat Marja-Liisa Kinturi

Kirjoittamassaan Lokikirjassa Kaisa ja Christoffer Leka pohtivat, miten paljon tarinoita voi mahtua yhteen pulloon. ”Ainakin kymmenen päivän ja yhden yön verran. Jos siis kirjoittaa oikein pienillä kirjaimilla.”

He eivät tosin liikoja laskeskele, vaan lähtevät sen kummemmin miettimättä tutkimusmatkoilleen. ”Jos nimittäin ajattelee liikaa, elämä voi mennä ohi ilman, että sitä edes huomaa. Tai sitten vain huolestuu ja alkaa pelätä. Sekään ei ole hyvä.” Maailmanmatkaajille mitä parhain ohje.

Kuva - Näyttelyn avajaistunnelmaa

Näyttelyn avajaisvieraat tutkivat ahkerasti Hiiren ja Ankan matkoilta kertyneitä postikortteja, kuvia ja kirjoituksia.

Lekojen maailmaan on aiemmin päässyt tutustumaan heidän palkituissa omakustanteissaan. Matkat ovat toimineet innoittajina teoksille, joissa seikkailevat heidän alter egonsa Rouva Hiiri ja Herra Ankka. Nyt Hiiri ja Ankka ovat karanneet kirjojen kansien välistä ja pääsevät näyttelyssä valloilleen. Omalla polulla -näyttelyssä he kertovat ajatuksistaan visuaalisen maailmansa syleilyssä.

Hiiren ja Ankan tarinoissa postikorteilla on iso rooli.

Hiiren ja Ankan tarinoissa postikorteilla, noilla menneiden vuosikymmenien historiallisilla kummajaisilla, on keskeinen rooli. Postikorteissa voi kertoa matkakuulumisia, jotka niiden mukana myös säilyivät toisin kuin nykyiset tekstarit. Samalla eksoottiset postimerkit antavat lisämaustetta kuulumisille.

Kuva - Postikortteja

Postikortit ovat kestävämpiä matkamuistoja kuin sähköpostit ja tekstiviestit.

 Helsingin Designmuseossa Kaisa ja Christoffer Lekan virkistävä Omalla Polulla -näyttely on esillä 29.5.22 saakka.

Share.

Comments are closed.