Malesia valmistautuu matkailun teemavuoteensa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Maantieteellisesti kahtia jakautunut ja kolmen eri kulttuurin yhdistämä, noin 30 miljoonan asukkaan Malesia haluaa houkutella lisää matkailijoita. Maa on julistanut vuodesta 2020 ”Visit Malaysia Year 2020” -teemavuoden samalla, kun valtio juhlii 62-vuotista itsenäisyyttään.

Malesian Suomen suurlähettiläs John Samuel kertoi suurlähetystöön Helsinkiin kutsutuille matkailutoimittajille, että tavoitteena on kasvattaa vuotuisten matkailijoiden määrää nykyisestä noin 25 miljoonasta 30 miljoonaan. ”Suomesta tällaisia määriä ei tietenkään löydy, joten ensisijaisesti kampanja kohdistuu Kaakkois-Aasian maihin, Kiinaan ja Intiaan sekä Euroopassa Saksaan ja Iso-Britanniaan.”

Hymyä, vieraanvaraisuutta, avuliaisuutta

Maan 93-vuotias pääministeri Dr. Mahathir Mohamad muistuttaa suurlähettilään mukaan kansalaisiaan, että turisti odottaa malesialaisilta ”hymyä, vieraanvaraisuutta ja avuliaisuutta”. Ei ehkä ihme, sillä hymystään tunnettu Thaimaa on matkailussa Malesian merkittävin kilpailija.

Kieli ei Malesiassa ole matkailijalle ongelma; englantia puhutaan brittivallan peruina yleisesti, ja EU-kansalaiset voivat oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia.

Maa koostuu suhteellisen itsenäisistä osavaltioista, joiden johdossa ovat sulttaanit. Maan poliittinen vakaus perustuu paljolti siihen, että sulttaaneja ”kierrätetään”, jolloin jokainen osavaltio tulee vuorollaan hallitsijaksi.

Ekomatkailu, kulttuuri ja taide kärkiteemoina

Muutamat matkatoimistot tekevät nykyisin matkoja Suomesta  Malesiaan. Suurlähettilään mukaan hyvän reitin tarjoaa myös Qatar Airways Helsingistä Dohan kautta Langkawiin.

Matkailukampanjan ensi vuoden kärkiteemat ovat ekomatkailu, kulttuuri ja taide. Kampanjan visuaalisina tunnuksina toimivat  sarvinokka-lintu, hibiskus-kukka ja saniainen. Uusi tunnus korvaa edellisen, jossa esiintyivät muun muassa Kuala Lumpurin kuuluisat kaksoistornit, oranki ja aurinkolaseja käyttävä kilpikonna.

Suurlähettiläs Samuel myöntää, että ilmanlaatu aiheuttaa maassa aika ajoin ongelmia, joiden syynä on kulottaminen. Se on halvin tapa raivata lisää maata viljelylle.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.