perjantai, 27 toukokuun

Vihdoinkin pakettimatkalla Lapin ja Rukan
hohtaville hangille ja kansallispuistoihin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siitä on 33 vuotta kun Lappiin viimeksi tehtiin pakettimatkoja. Nyt kun matkoja ei ole tarjolla mihinkään lämpimään kohteeseen, Aurinkomatkat tarjoaa pitkän viikonlopun ja viikon matkoja Rukalle, Saariselälle, Leville ja Ylläkselle. Myynti alkoi keskiviikkona ja varausten määrä yllätti.

Teksti Eero Nokela

Toimitusjohtaja Timo Kousa on yhtä innoissaan kuin koko hänen tiiminsä ja tätä ilosanomaa kuulemaan tullut media. Syy alkaa tarjota pakettimatkoja pohjoiseen on hyvin selvä: etelään ei ole menemistä, miksei mennä pohjoiseen, varsinkin kun sinne on ilmeistä kysyntää.

”Halusimme löytää uusia tapoja toteuttaa suomalaisten lomaunelmia tämän poikkeustilanteen keskelläkin. Samalla kannamme kortemme kekoon kotimaisen matkailun puolesta”, Timo Kousa sanoo. Matkat aloitetaan jo parin viikon kuluttua Rukalle, missä rinteet avataan jo lokakuun 2. päivänä. 21. marraskuuta pääsee Saariselälle, Leville ja Ylläkselle. Lentokohteina ovat Kuusamo, Ivalo ja Kittilä.

Yhtään rekikoiraa ei tulla lopettamaan, vakuuttaa Lapin matkailukeisari, toimitusjohtaja Pertti Yliniemi. Kuva Aurinkomatkat/iStock

Aurinkomatkat tarjoaa to-su-paketin lisäksi la-la-viikkoa. Matkoilla käytetään Finnairin reittilentoja, perillä asutaan Lapland Hotelsin hotelleissa ja käytössä on paikallisten toimijoiden lisätarjonta. Matkan hintaan sisältyy myös ruumaan menevä matkatavara käsimatkatavaran lisäksi. Aurinkomatkojen sovelluksen kautta matkustaja näkee mitä kussakin kohteessa voi tehdä, mitkä rinteet ovat käytössä, ja varata lisäpalveluja. Jos mieli tekee kokea yö lasikattoisessa iglussa, sekin onnistuu.

Kolmen yön pakettimatka Rukalle maksaa halvimmillaan lokakuun lopussa 270 e henkilöltä, ja 332 e Leville. Viikon matka Rukalle maksaa 24.10.-31.10. 390 e ja Ylläkselle 489 e. Kahden aikuisen ja kahden alle 12-vuotiaan lapsen pakettimatka Rukalle kolmeksi yöksi maksaa 829 e, ja viikoksi syysloman aikaan 1 204 e. Vastaava hinta helmikuussa Saariselälle on 1 953 e koko seurueelta.

Majoitusta 7 – 8 miljoonalle

Lapin matkailukeisariksikin nimetty, Lapland Hotelsin ja Lapland Safarisin toimitusjohtaja Pertti Yliniemi vakuuttaa, että Lapissa eivät petipaikat lopu, kaikkiaan niitä on 120 000. Lapin-loma voidaan järjestää talvikaudella kaikkiaan jopa kahdeksalle miljoonalle vieraalle. Tiedetään, että Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät ole ikinä käyneet pohjoisessa, nyt sinne meneminen on tehty helpoksi ja turvalliseksi joustavine muutos- ja peruutusehtoineen.

Lapin matkoille oli selvä tarve – jo ensimmäisen päivän varausmäärä näytti, että tuhannet suomalaiset lähtevät nyt kohti uusia maisemia!

Pertti Yliniemi on, kuten koko ala, erittäin huolissaan Suomen matkailun tilasta. Lapin matkailu on tähän asti ollut täysin ulkomaalaisten varassa ja nyt kun tänne ei pääse mistään päin maailmaa, yrittäjät ovat konkurssin partaalla. Kotimaiset matkailijat eivät pysty pelastamaan koko sesonkia, mutta jokainen kävijä on tervetullut.

Lapin hohtaville hangille ja Kuusamon Rukalle tehdään pakettimatkoja yli 30 vuoden jälkeen. Perillä voi paitsi lasketella ja hiihtää, myös harrastaa pyöräilyä, yöpyä igluissa tai vain olla. Kuva Aurinkomatkat/iStock

Yliniemeltä ei heru minkäänlaista ymmärrystä hallituksen politiikkaa kohtaan eikä hän hyväksy nykyistä kaksinkertaista testausvaatimusta tietyistä maista tuleville. Eihän kukaan halua tulla Lappiin karanteeniin lomansa aluksi. Testaukset voitaisiin hoitaa hänen mukaansa myös paljon halvemmalla nykykustannuksiin verrattuna. Maailmalla on huomattavasti halvempia testausmenetelmiä, mutta jostain syystä STM ja THL käyttävät nyt jopa 200 euroa henkilöltä maksavaa testiä.

Kaikki koirat pidetään hengissä

Pari viikkoa sitten mediassa nousi kova kohu Lapin tuhansien rekivaljakkokoirien kohtalosta. Ne ovat arvokkaita, niiden ylläpito tulee kalliiksi ja näillä näkymin niitä on aivan liikaa alkavalle talvikaudelle, jopa joukkolahtauksista puhuttiin. Pertti Yliniemi vakuutti lehdistötilaisuuteen saapuville, että kaikki koirat pidetään hengissä. Hänen yrityksillään niitä on 500. Eilen jo yksi koiraruokafirma kiirehti ilmoittamaan, että se lahjoittaa huomattavan määrän koiranruokaa Lapin koirille.

Lapin pakettimatkat alkavat jo 10. lokakuuta ja jatkuvat pitkälle ensi kevääseen. Aurinkomatkojen tuotantojohtaja Pekka Antila (vas.), Ruka Groupin toimitusjohtaja Ville Aho, toimitusjohtaja Timo Kousa ja Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Pertti Yliniemi. Kuva Eero Nokela.

 

 

 

Share.

Comments are closed.