perjantai, 27 toukokuun

Uiva huvipuisto odottaa Turussa pääsyä lämpimille merille

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pimeässä ja kylmässä Suomessa keskellä pandemiaa Meyerin Turun telakan työntekijät puurtavat asentamassa vuoristorataa, maailman ensimmäistä lajissaan, rakenteilla olevan laivan kannelle. 

Teksti Marja-Liisa Kinturi

Lähde ja kuvat ruutukaappauksina Carnival Cruise Line

”Toiset ovat asentamassa panimoa, joka pystyy tuottamaan käsityöläisolutta suodatetusta merivedestä uskomattoman suurelle 6 500 hengen matkustajamäärälle”, kirjoitti uutistoimisto Bloombergin toimittaja Fran Golden joulukuun lopulla. 

Uutistoimisto Bloombergin mukaan uuden Mardi Gras -laivan pitäisi päästä tositoimiin huhtikuussa, mutta pandemian takia hanke todennäköisesti viivästyy. Joka tapauksessa alus vaikuttaa uskomattoman suurelta (180 000 tonnia) uivalta huvipuistolta. Se mahduttaa tiloihinsa kaksi teatteria, viisi vesiliukumäkeä ja köysiradan. Kirsikkana kakun päällä on sisätiloihin mahdutetulla ”piazzalla” keimaileva Fiat vuosimallia 1972 ”juuri sopivasti Instagram-kuvien ottamista varten”. 

Laivan käyttövoimana on dieseliä huomattavasti vähäpäästöisempi nestekaasu ja saksalaisvalmisteinen, sähköllä toimiva vuoristorata on hiljaisempi kuin yleensä huvipuistoissa. Sen rakenteissa on myös otettu huomioon suolaisen meri-ilman aiheuttama korroosio. 

Korona-aikana välttämättömien etäisyyksien pitämistä helpottaa laivan jakaminen jo suunnitteluvaiheessa viiteen, teemoiltaan erilaiseen ja  erilliseen alueeseen. Ranskalaisessa korttelissa on jazz-klubi sekä voodoo-baari, joka tarjoilee väriä vaihtavia cocktaileja. Ylimpänä on leikkikenttä, jossa on vuoristoradan lisäksi muun muassa viisi vesiliukumäkeä, minigolf ja koripallokenttä. Laivassa on myös lukemattomia pienempiä ravintoloita ja baareja.

 

Vuoristorata.

Sisätiloja, Emeril´s Bistro.

 

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.