tiistai, 17 toukokuun

Ikaalisten matkatoimisto julkisti uuden blogipalvelun, josta voi suoraan varata matkoja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uudessa Tim-nimisessä palvelussa matkailijat kertovat blogeissaan lomamuistoistaan. Jos joku lomakertomus saa innostuksen syttymään, digitaalinen matka-assistentti Tim auttaa muutamalla klikkauksella varaamaan samanlaisen matkan.

Teksti Susanna Särkkä

Ikaalisten matkatoimiston uudenlainen palvelu julkistettiin elokuussa.

”Ideana on, että palvelussa aidot, oikeat matkaajat kertovat rehellisesti omista lomistaan. Blogista pääsee suoraan varaamaan samanlaisen tai saman tyyppisen matkapaketin”, Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtaja Esa Talonen kertoo.

Idea uudenlaisesta matkapalvelusta syntyi jo loppuvuonna 2017, kun Ikaalisten matkatoimistossa pohdittiin alan tulevaisuutta. Yhteinen analyysi oli, että kymmenen vuoden kuluttua perinteisiä matkatoimistoja ei enää ole.

”Samaan aikaan matkailu on kuitenkin yksi harvoista toimialoista, joka kasvaa voimakkaasti. Kun koronapandemiasta selvitään, ihmiset matkustavat enemmän kuin koskaan ennen, mutta varaavat matkoja netin kautta. Dynaamiseen paketointiin perustuva digitaalinen Tim-palvelu kehitettiin vastaamaan nykyajan kuluttajan tarpeisiin”, Talonen sanoo.

Tim-palvelussa voi varata matkan lomamuistoa klikkaamalla.

Hänen mukaansa Timin tavoitteena on puhutella niitäkin, jotka eivät ole ikinä ostaneet lomapaketteja matkatoimistoista. Kohderyhmänä ovat erityisesti nuoret aikuiset.

Timin tavoitteena on puhutella niitäkin, jotka eivät ole ikinä ostaneet lomapaketteja matkatoimistoista

Lomamuistoja kerätään kohteista, jotka ovat Ikaalisten matkatoimiston tarjonnassa. Koronarajoitukset aiheuttavat vielä haasteita.

”Timin matkat perustuvat reittilentoihin ja lentomatkustaminen ei ole vielä palautunut pandemiaa edeltävälle tasolle. Osaa matkoista ei voida vielä myydä. Myöskään kaukokohteita ei voi vielä tarjota palvelussa.”

Tim-palveluun on hankittu suoraan ja eri yhteistyötahojen avustuksella lomakertomuksia sekä niin kutsutuilta tavallisilta ihmisiltä että myös ammattimaisemmin matkailusta bloggaavilta ja kirjoittavilta.  Uusia muistoja voi tarjota palveluun kuka tahansa.

”Kunhan kirjoittaja pystyy tekemään kohderyhmällemme samaistuttavia lomakertomuksia. Meillä on oma timimäinen tyylimme kirjoittaa. Visuaalinen puoli on myös hyvin tärkeä. ”

”Palvelulla on päätoimittajan tyyppinen henkilö, joka ohjeistaa ja sparraa tarvittaessa.”

Talosen mukaan blogeista maksetaan tapauskohtaisesti. Palkkio riippuu siitä, kuinka paljon näkyvyyttä tekijä saa lomamuistolleen omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Tim oli tarkoitus julkistaa jo keväällä 2020, mutta hanke jouduttiin panemaan jäihin pandemian takia.

”Päätimme nyt lanseerata Timin, koska toivomme matkailun vihdoin käynnistyvän myös Suomessa.  Olemme ylpeitä, että olemme kehittäneet uutta palvelua, vaikka korona on kurmuuttanut matkailutoimijoita kovalla kädellä”, Talonen sanoo.

https://www.tim.travel/lomamuistot/georgian-houkutuksia-ovat-hyva-ruoka-kiinnostava-historia-ja-uskomattomat

Share.

Comments are closed.